Patient participation
Voor week bij zorggroep syntein in Boxmeer een discussie mogen voorzitten met regionale patiënten/consumenten organisaties. De centrale vraag is hoe kunnen we gebruikers van zorg op een goede manier inspraak geven in de zorg. De LVG is samen met het RIVM mede-uitvoerder van het ZonMW project " Patient participation in organizational decision-making
processes in Care Groups". Volgende week is een tweede expertmeeting bij het Huisartsenteam in Etten-Leur. Daar gaat het vooral over de inzet van sociale media. Spannend hoe we anno 2012 hier bij zorggroepen vorm aan kunnen geven. Het plan is om samen met RIVM een handboek op te stellen. Ook leuk om "jong"talent van het RIVM aan het werk te zien.
Kwartetten
Vorige week samen met VWS (directies PG en CZ) en GGD Nederland de opzet besproken voor een workshop op het congres Volksgezondheid (http://www.ncvgz.nl/). Het wordt een spel á la kwartetten, met volksgezondheidsvraagstukken die gemeente, zorgaanbieders, verzekeraars en bewoners moeten aanpakken.
Guus Schrijvers met emeritaat op 1 oktober 2012
Ik wist dat het er zat aan te komen maar dan is zo'n bericht in zijn nieuwsbrief toch weer verrassend.
"Na een jaar wikken en wegen heeft ondergetekende vorige week besloten om op 1 oktober voor 100% met pensioen te gaan. Ik ben dan 63. De eerste jaren van mijn emeritaat wil ik een handboek schrijven over zorginnovatie. Mijn promovendi in de pijplijn blijf ik begeleiden. Voor nascholing en lezingen ben ik na 1.10 ‘inhuurbaar’. De nieuwsbrief blijft verschijnen. Op donderdagmiddag 27 september geef ik een afscheidscollege over het onderwerp “meer patiënten behandelen met hetzelfde aantal artsen, verpleegkundigen, gebouwen, bedden en geld: ja, dat kan”. Noteer je alvast die datum?"
Buitengewone prestaties door een buitengewone hoogleraar en buitengewoon aardige man, wat mij betreft hoogtijd voor de Guus Schrijvers innovatieprijs of zoiets. Iedereen heeft nog maanden de tijd om iets moois te verzinnen.
CAO gezondheidscentra
Als lid van de onderhandelingsdelegatie kan ik u melden dat we ergens halverwege zitten, er lijkt een soort van overeenkomst te ontstaan. Maar we moeten nog terug naar onze achterbannen. De marges om tot een overstemming te komen zijn klein en vele werkgevers krijgen hun begroting maar net sluitend.
Samenwerken met de VHN
Deze week gaan Hansmaarten Bolle (directeur VHN) en ik starten om de samenwerking tussen de VHN en de LVG verder vorm te geven. We sturen aan om voor de ALV's in het voorjaar een voorstel te hebben. De belangen van de VHN en de LVG zijn vrijwel overlappend dus we zouden tot overeenstemming moeten kunnen komen.
Nieuwe websites LVG
Deze week de laatste teksten en details voor de LVG website afmaken. Zon'n nieuwe website voelt alsof je samen met je moeder nieuwe zomerkleren gaat kopen. Of een comboy-pak zoals in 1967.
POH GGZ platform
Deze week ook het POH GGZ platform voorzitten. Met een bestuurlijk akkoord voor de GGZ in de maak is het wel van belang dat er goed plan komt te liggen. Ik geloof niet dat de alle partijen het belang van juiste beleidsregels voor basis GGZ op hun netvlies hebben.
Voor de POH GGZ
Samen met Trimbos is er nog een studiemiddag voor het gebruik van E-health in de GGZ. Er zit veel winst in de "blended" therapie (leuk al die nieuwe zorgwoorden). http://www.zelfhulpwijzer.nl/verwijzers/aanmelden-poh/
Jaarverslag Trimbos
Mocht ook nog optreden in het jaarverslag van Trimbos, vond mezelf wel wat serieus en somber (wellicht een te sterke identificatie met de doelgroep). Kijk zelf maar op http://jaarverslag.trimbos.nl/
Mooie werkweek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten